0014_foodinthestreets_milaan_inspiratiet

november 2018

Retailtoer Milaan

Avans Hoogeschool maakte met 90 studenten een studiereis naar Milaan. Tijdens een vier dagen durende studietrip moesten de studenten zoveel mogelijk winkelconcepten bezoeken en zo input vergaren voor hun eigen studie 'retail management en ondernemerschap'. Ik organiseerde twee lunches en bedrijfsbezoeken in Milaan voor hen en gaf een presentatie over het leven in Italië. 

016_foodinthestreets_ciaotutti_wat_doen_

actueel

Gastblog Milaan ciaotutti.nl

De website ciaotutti.nl publiceert artikelen over de Italiaanse cultuur, keuken en taal. Elke maand schrijf ik een artikel over het leven in Milaan, met suggesties voor Nederlandse en Vlaamse bezoeker die voor een dag of een stedentrip naar Milaan komen. Je kan mijn artikelen lezen op ciaotutti.nl!

 

Wil je tijdens je citytrip naar Milaan een stadswandeling met Nederlandstalige gids maken, neem dan contact met mij op

Old Milano Food Tour 001.jpg

actueel

Food Tour Milaan

Samen met Farming the City ontwikkelde ik de Old Milano Food Tour, een stadswandeling door Milaan waarin ik de geschiedenis van de stad vertel, gezien door de bril van voedsel. In de twee uur durende stadswandeling  met Nederlandstalige gids door Milaan lopen we van het gezellige Brera naar het moderne gebied rondom Porta Garibaldi. Onderweg zijn een aantal kleine proeferijen van lokale en ambachtelijke producten voorzien.

Milan Architecture Tour.jpg

actueel

Stadswandeling en fietstour Milaan

Voor verschillende reisorganisaties, waaronde Tours by Locals en Baja Bikes Milaan/Bike and the City werk ik als Engelstalige en Nederlandstalige gids in Milaan. Naast het bezoeken van de belangrijkste bezienswaardigheden in Milaan, vind ik het ook leuk om minder bekende plekken van de stad te laten zien en te vertellen over het dagelijkse leven in Milaan. 

Neem contact met mij op voor meer info over tours door Milaan.

Foodinthestreets_food_retail_inspiratiet

juni 2017

Trendtour foodsector 

De FoodFocus Masters groep van Focusplaza BV willen op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de foodsector. In drie dagen bezochten ze tien excellente winkelconcepten met een focus op food. Samen met het team van Focusplaza selecteerde ik de te bezoeken foodretail concepten en zorgde ervoor dat een manager of directeur aanweizg was om alles over de winkel te vertellen. 

002_foodinthestreets_ciaotutti_wat_doen_

oktober 2018

Stadswandeling Milaan

City Trip Travel vroeg mij om voor twee groepen Vlaamse reizigers een stadswandeling door Milaan te organiseren. Het personeel van de Provincie Antwerpen kreeg een wandeltour door Milaan aangeboden.  Na een korte stop bij Milano Stazione Centrale bezochten we bekende en minder bekende bezienswaardigheden in Milaan. Deze stadswandeling is de ideale manier om je stedentrip naar Milaan goed te beginnen. Neem contact op voor info.

002_foodinthestreets_inspiratietours_mil

September 2018

Foodretail toer - innovatie

Focusplaza BV, een Nederlandse organisatie die professionals up-to-date houdt over de laatste ontwikkelingen in de foodsector, vroeg Food in the Streets om een driedaagse inspiratiereis naar Milaan te organiseren. We bezochten tien winkelconcepten en bekeken retailtrends met een focus op food.  Naast inspiratie opdoen kregen de deelnemers ook volop de gelegenheid ervaring uit te wisselen en dat vervolgens thuis toe te passen. 

Viva_FoodintheStreets_Milaan_2.jpg

april 2018

Shoppen in Milaan - viva.nl

Voor het Nederlandstalige tijdschrift Viva.nl schreef ik een artikel over 'shoppen in Milaan'. Hoewel de focus op fashion lag, was er ook ruimte om te schrijven over de 'de beste restaurants in Milaan'. 

Voor meer winkeltips suggereer ik je ook dit artikel op ciaotutti.nl over shoppen in Milaan.

Milaan_food_retail_tour.JPG

januari 2018

Reset Your Brand in Milaan

De Nederlandse organisatie Reset Your Brand bracht een bekend internationale ready-to-eat-groenten verwerker naar Milaan. Gedurende de tweedaagse inspiratiereis hadden ze een middag tot hun beschikking voor het bezoeken van (kleine) foodretail concepten, met een focus op plant-based foods. Ik adviseerde over de beste winkelconcepten in de foodsector and verzorgde vijf gidsen die de groepen begeleidden. 

_NIK8442.jpg

oktober 2016

Food inspitatietoer Milaan

Voor klanten van de Nederlandse wijnimporteur Way of Wine, organiseerde ik een op maat gemaakte inspiratiereis naar Milaan. We bezochten  verschillende winkelconcepten uit de foodsector en lieten de deelnemers zien dat je met eenvoudige maar hoge kwaliteit producten heerlijke gerechten kan samenstellen. 

050_foodinthestreets_inspiratietours_mil

september 2018

KNS Inspiratietoer Milaan

Voor  één van de ledengroepen van Koninklijke Nederlandse Slagersvereniging organiseerde ik een foodretail inspiratietour door Milaan. Gedurende de rest van hun verblijf begeleidde ik hen tijdens de bezoeken aan voedselverwerkende bedrijven zoals Fratelli Beretta and Igor Gorgonzola. 

 

Neem contact met mij op voor meer info over inspiratiereizen naar Milaan. 

Fico_Foodtrips_Milan_Bologna_008.JPG

Mei 2018

Trendtour foodsector Milaan/Bologna

In samenwerking met Focusplaza BV organiseerde ik een driedaagse trendtour naar Milaan en Bologna. De leden van de FoodFocus Business groep zijn of ondernemers of account-, sales- of categorymanagers die (Nederlandse) supermarkten bevoorraden. De deelnemers kregen een vol programma waarin we  tien supermarkten en foodretail concepten in Milaan bezochten en maakten een dagtrip naar FICO Bologna. 

Le Strade.jpeg

actueel

Gastblog Le Strade di Milano

Le Strade di Milano  is een blog voor urban explorers. Ik schrijf een maandelijkse bijdrage (in het Engels en het Italiaans) over de beste en leukste food hotspots in Milaan. Meestal met een focus op bars en restaurants buiten het centrum of minder bekende horecagelegenheden. 

Focusplaza_foodtrip Milaan_inspiratierei

september 2017

Food retail toer - innovatie

De leden van de FoodFocus Experts groep van de Nederlandse organisatie Focusplaza BV bezocht Milaan voor een driedaagse foodretail inspiratiereis. Samen met het team van Focusplaza organiseerde ik het programma en ik begeleidde de groep gedurende hun bezoeken aan tien supermarkten, winkelconcepten en foodretail. Ook tijdens deze trendtour lag de focus op food. 

Mail mij voor meer info over trendtours in Milaan.